Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop


KEHOP 5.2.5-16-2016-00002

KEHOP 5.2.1-15-2015-00003

KEOP 5.5.0/E/12

KMOP 3.3.3-13-2-2013-0018

KEOP – 5.6.0/E/15

KEHOP–5.2.1.

VEKOP 6.3.5-17-2017-00005

VEKOP-7.2.4-17-2017-00029

KEHOP 5.2.15-21-2023-00071
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  A Budapesti Szent Ferenc Kórház közel ... 
Betűméret-növelés →

A Budapesti Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű épületeinek létesítése mintaprojekt jelleggel

A tartalom feltöltés alatt.

A Budapesti Szent Ferenc Kórház által elnyert KEHOP-5.2.5-16-2016-00002 pályázat hivatalos online felülete

A kedvezményezett neve

Budapesti Szent Ferenc Kórház

A projekt címe

A Budapesti Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű épületeinek létesítése mintaprojekt jelleggel

A szerződött támogatás összege

500 000 000 forint

A támogatás mértéke

100%

A projekt tartalmának bemutatása

A 1270 m² alapterületű új szárny megépülése a kórház számára komplex átalakítást tesz lehetővé. A fejlesztések többek között segítik majd az energiahatékonyságot, és a kórház jelenlegi ágyszámához képest jelentősen bővítik kardiovaszkuláris rehabilitációs ellátó kapacitását: 8 plusz belgyógyászati ágy mellett további 50 ágyon zajlik majd kardiológiai betegek normál, illetve nappali kardiológiai rehabilitációja, környezettől szeparált, biztonságban és nyugalomban történő gyógyulása. Az új épületszárny három másik szintjére a fejlesztés során egy negyedik szint is ráépítésre kerül.

A mostani korszerűsítés keretében a következők valósulnak meg: nyílászárócsere, fűtési és HMV-előállító rendszer korszerűsítése, új hűtési rendszer kialakítása, napelemes rendszer kialakítása. Az új épületben ki bővítenék a meglévő épületben működő járóbeteg-ellátást, illetve az alsó szinten a tervek része négy családorvosi rendelő kialakítása is. A fejlesztés keretében nem csak a kórtermek, de a munkavégzés helyiségei, az öltözők, irodák és a közösségi terek is korszerűsítésre, kibővítésre kerülnek.

A projekt azonosítószáma

KEHOP-5.2.5-16-2016-00002

tovább...
Galéria: Építkezés képekben
tovább...
A Budapesti Szent Ferenc Kórház fejlesztéséről szóló kiadvány

Budapesti_Szent_Ferenc_Korhaz_fejlesztese_kiadvany.pdf


Nagyobb kapacitás, növekvő komfort, új profil

 

A Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely közép-magyarországi centrumként szív- és érrendszeri betegek kardiológiai rehabilitációját, e mellett pedig belgyógyászati betegek ellátását végzi, az elmúlt évek fejlesztései után most újabb lehetőséget kap szolgáltatásai bővítésére.

 

„A BudapestiA Budapesti Szent Ferenc Kórház, amely közép-magyarországi centrumként szív- és érrendszeri betegek kardiológiai rehabilitációját, e mellett pedig belgyógyászati betegek ellátását végzi, az elmúlt évek fejlesztései után most újabb lehetőséget kap szolgáltatásai bővítésére.

 

„A Budapesti Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű épületek létesítése mintaprojekt jelleggel” című pályázat, a kórházhoz tartozó új szárny építésére 500.000.000 forint támogatásban részesült. A 1270 m2 alapterületű új szárny megépülése a kórház számára komplex átalakítást tesz lehetővé. A fejlesztések többek között segítik majd az energiahatékonyságot, és a kórház jelenlegi ágyszámához képest jelentősen bővítik kardiovaszkuláris rehabilitációs ellátó kapacitását: 8 plusz belgyógyászati ágy mellett további 50 ágyon zajlik majd kardiológiai betegek normál, illetve nappali kardiológiai rehabilitációja, környezettől szeparált, biztonságban és nyugalomban történő gyógyulása. A kórtermek kétágyas kialakításúak lennének, amelyek családi ellátás esetén egyágyassá alakíthatók. Az új épületszárny három másik szintjére a fejlesztés során egy negyedik szint is ráépítésre kerül. 

 

A közép-magyarországi régió egészségügyi oktatásához elengedhetetlen lenne a kardiovaszkuláris rehabilitációs tanszék, amely az országban jelenleg csak Pécsett van jelen. Szükséges lenne Budapesten is létrehozni egy tanszéki csoportot. Az új tanszék annál is inkább indokolt és nagy előrelépés lehetne, hisz a Semmelweis Egyetem jelenléte miatt a budapesti orvostanhallgatók vannak túlnyomó többségben. Az épületfejlesztés révén kialakuló nagyobb funkcionális tér többek között azt is lehetővé teszi majd, hogy a kórház a jövőben az orvosi egyetem oktatóintézményeként működjön a kardiovaszkuláris rehabilitáció szakterületén.

 

A mostani korszerűsítés keretében a következők valósulnak meg: nyílászáró-csere, fűtési és HMV-előállító rendszer korszerűsítése, új hűtési rendszer kialakítása, napelemes rendszer kialakítása. Az új épületben kibővítenék a meglévő épületben működő járóbeteg-ellátást, illetve az alsó szinten a tervek része négy családorvosi rendelő kialakítása is. A fejlesztés keretében nem csak a kórtermek, de a munkavégzés helyiségei, az öltözők, irodák és a közösségi terek is korszerűsítésre, kibővítésre kerülnének.

 

A projekt 2017 januárjában indult, a munkálatok már megkezdődtek. Az új szárny technikai befejezése előreláthatólag 2018 december.

tovább...
Épül az új szárny a Budapesti Szent Ferenc Kórházban- Budai Polgár cikke

Budai Polgár XXVII. évfolyam 16. szám 2018.október 6.

ÉPÜL AZ ÚJ SZÁRNY A BUDAPESTI SZENT FERENC KÓRHÁZBAN

Százötven ágyas, komplex kardiológiai rehabilitációs szakkórházzá bővül a Budapesti Szent Ferenc Kórház. A Széher úti egészségügyi intézmény új épületszárnya ez év végére lesz kész.
 
Hamarosan új, emeletes szárny szolgálja a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők gyógyulását a Széher úti kórházban, az intézmény bővítésére és korszerűsítésére a „Budapesti Szent Ferenc Kórház közel nulla energiaigényű épületek létesítése mintaprojekt jelleggel” nevű KEHOP-5.2.5-16-2016-00002 pályázaton keresztül 500 millió forintot fordíthat. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A kardiovaszkuláris rehabilitációt szolgáló fejlesztés ugyanakkor egy olyan összefogás eredménye, amelyhez az európai uniós forrás mellett a magyar kormány, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a II. Kerületi Önkormányzat, az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció, a Magyar Katolikus Egyház és számos magánszemély is támogatást nyújtott. 
 
Az alapkövet tavaly év végén rakták le, a beruházás pedig a hajrájában van, jelenleg az új szárny belsőépítészeti és gépészeti munkálatai zajlanak. Az 1270 négyzetméter alapterületű négyszintes szárny a kórház számára lehetőséget nyújt az intézmény komplex átalakítására.

– A  fejlesztés eredményeként jelentősen bővülnek a kórház ellátó kapacitásai, a jövőben 23 belgyógyászati, 37 nappali rehabilitációs, illetve 90 kardiológiai rehabilitációs ággyal fogunk rendelkezni – tájékoztatott dr. Toldy-Schedel Emil, a kórház főigazgatója. – A beruházással a kórháznak lehetősége nyílik arra is, hogy a Semmelweis Egyetem oktatóintézeteként a re-habilitáció szakterületén a jövő orvosainak otthona legyen. Intézményünk a II. kerületi páciensek mellett Közép-Magyarország mintegy kétmillió fős lakosságát látja el, de egyházi kórházként az ország egész területéről érkeznek ide betegek.

Az épülő kórházi szárnyban kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki. Itt kap helyet a képalkotó diagnosztikai részleg (röntgen és UH), az új szakrendelők, a rehabilitációs tornacsarnok és négy háziorvosi rendelő. A be-ruházás következő szakaszában kerül sor a régi épület teljes felújítására, ahol egy-, illetve kétágyas, fürdőszobás kórtermeket alakítanak ki, lesz saját patika, és megújulnak a jelenlegi ambulancia szakrendelői és diagnosztikai egységei.
tovább...
 vissza
Aktualitások
2024
MÁR
14
Otthonápolási ismeretek, lakossági oktatás

2024
MÁR
08
Hamarosan megújuló kórházi büfénkbe eladó munkatársat keresünk

2024
MÁR
01
Pulzusmérés festői környezetben

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum