Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Termékcsalád és webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Fejlesztéseink és együttműködések  Gyógynövénykert 
Betűméret-növelés →

Gyógynövénykert

2016 őszén a Hungaropharma cég által meghirdetett „Együtt a helyi közösségekért” pályázaton támogatást nyertünk egy gyógynövénykert létrehozására. Örömmel jelentjük, hogy 2017 júniusára a kert megvalósult. Az ugyancsak saját ötleten alapuló, a kórház kertjében található játszótér egyik szegletében hét ágyást hoztunk létre.

A kiskert több célt is szolgál:

  • Szeretnénk betegeinknek ismeretterjesztést nyújtani egy olyan témában, amely egyben egészségünkkel, betegségek megelőzésével vagy kúrálásával is kapcsolatba hozható
  • A kertben megjelenő minden újdonság, így ez a kiskert is, óhatatlanul egyfajta szórakozás, figyelemelterelés is a betegségről, betegeink számára időtöltés is ennek tanulmányozása
  • A mára sok és sokféle gyógynövényt egészséges összetevőként, főszerként napi szinten felhasználjuk a konyhán, ami hozzájárul egy betegeink számára egészségesebb, gyógyulást is elősegítőbb kórházi élelmezéshez.

A kiskertben nagyságrendileg 35 gyógy- és fűszernövény várja az érdeklődőketismertető táblákkal ellátva. A táblákon QR-kód vezet a honlapunkra, ahol a növényekről  részletes leírást találunk. A kialakított kert körül is megjelöltünk néhány, a kertben természetesen jelenlévő gyógynövényfajt.

A gyógynövénykert a kórház parkjának alján, a játszótér közelében található. Jelenleg a kertben folyó építkezési munkálatok miatt csak a Széher út felől lehet bejönni megtekinteni. Amint a játszótérrel együtt lentről, a Tárogató lejtő felől is újra meg lehet közelíteni, honlapunkon jelezni fogjuk.

Képek a gyógynövénykertről
tovább...
 vissza
Aktualitások
2022
NOV
27
Nappali kórházi életmódprogram fogyni vágyóknak

2022
OKT
25
Relaxációs tréning indul kórházunkban

2022
OKT
13
Szakápolót, ápolót keresünk

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum