Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Mentsünk életet! 
Betűméret-növelés →

Mentsünk életet!

Mentsünk életet!Mentsünk életet!Mentsünk életet!Mentsünk életet!


Országos programot indítunk az újraélesztő készülékek és az újraélesztés-oktatás elterjesztéséért
 
A hirtelen szívmegállás megelőzése és az újraélesztési ismeretek minél szélesebb körben való terjesztése érdekében az Innomed Medical Zrt-vel partnerségben meghirdetjük a „Mentsünk együtt életet! Ismerd meg a defibrillátor készüléket és merj cselekedni!” programot.
 
Hogyan működik a program?
A program keretében 200 db AED készülék megvásárlása lehetséges a piaci árhoz képest 35% kedvezménnyel, amely készülékenként 2 fő részére kiegészül egy az Egyházi Kórházak Egyesülése által biztosított ingyenes újraélesztési képzéssel. A képzés Magyarország több pontján is megszervezésre kerül, és igénylőnként 2 fő részére térítésmentesen biztosított. A program keretei között megvásárolható, hazai fejlesztésű, Magyarországon gyártott, hazai szervizháttérrel rendelkező, a magyaron kívül további 17 nyelven beszélő félautomata külső defibrillátor (CardioAid1 készülék) bárki számára könnyen kezelhető. A készülék vizuális és hangutasításait követve minden laikus sikeresen használhatja életmentő segítségnyújtásra.
 
Hogyan lehet jelentkezni, ki igényelheti?
A programra, illetve az eszközre bárki jelentkezhet (pl. oktatási vagy egészségügyi intézmények, háziorvos praxisközösség, lakóközösség, cég, irodaház, magánszemélyek). Jelentkezni a kommunikacio@szentferenckorhaz.hu emailcímre küldött igényléssel lehet. Az elbírálás a beérkezés sorrendjében történik. A BLS képzések a Budapesti Szent Ferenc Kórházban, illetve országosan kihelyezett helyszíneken előre meghirdetett időpontban kerülnek megtartásra.
 
Miért indítjuk a programot?
Hazánkban az infarktuson átesett betegek esetében az egy éven belüli szív eredetű elhalálozás aránya 25%. E halálozás az esetek legnagyobb részében megelőzhető lenne a helyszínen lévő, laikus által is használható defibrillátor segítségével. Hirtelen szívmegállás esetén túlélésre esély kizárólag azonnal megkezdett újraélesztés esetén van. A mentők kiérkezéséig megkezdett újraélesztés (BLS) és lehetőség szerinti defibrillálás esetén akár 60-70%-os is lehet a túlélés esélye. Életbevágóan fontos ezért, hogy növekedjen a lakosság számára folyamatosan elérhető defibrillátorok száma, továbbá bővüljön azoknak a hozzáértő civileknek a száma is, akik ismerik az újraélesztés lépéseit és fogásait, és biztonsággal mernek cselekedni vészhelyzetben is.
 
További részletek és igénylés itt: kommunikacio@szentferenckorhaz.hu
 
 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum