Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Termékcsalád és webshop


KEHOP 5.2.5-16-2016-00002

KEHOP 5.2.1-15-2015-00003

KEOP 5.5.0/E/12

KMOP 3.3.3-13-2-2013-0018

KEOP – 5.6.0/E/15

KEHOP–5.2.1.

VEKOP 6.3.5-17-2017-00005

VEKOP-7.2.4-17-2017-00029
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések ... 
Betűméret-növelés →

Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Szent Ferenc Kórházban

A Budapesti Szent Ferenc Kórház VEKOP 6.3.5-17-2017-00005 pályázatának hivatalos online felülete

A kedvezményezett neve

Budapesti Szent Ferenc Kórház

A projekt címe

Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Szent Ferenc Kórházban

Igényelt támogatás összege

169 312 727 forint

A projekt célcsoportja

A tervezett beruházás első számú célcsoportja a kórházban ápolt betegek és az ott dolgozó alkalmazottak. A fejlesztések révén a betegellátás biztonsága magasabb szinten biztosítható (beteghez kapcsolódó kezelési adatok praktikus megoldása, és az osztályok speciális higiénés rendszerekkel történő ellátása)

A pályázat tárgya részletesen

A jelen pályázat célja a rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által, valamint az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.

  • A kórház folyamatos bővülése és fejlesztése megkívánják, hogy mind infrastruktúrában, mind betegkomfort tekintetében, mind pedig betegbiztonságban megfeleljen a bővülő lehetőségekből adódóan növekvő betegkör optimális és professzionális ellátásának.
  • A jelen pályázat célja a rendszerszintű technológiai folyamatok fejlesztése, melynek segítségével csökkenthető a munkavégzés során bekövetkező hibák és kórházi fertőzések kialakulásának kockázata, a kórházi fertőzések megelőzése és visszaszorítása a megfelelő eszközök és műszerek biztosítása által, valamint az egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése.
  • Ezen belül a kézhigiéné gyakorlatának fejlesztése, helyszíni ellenőrzésekkel kibővítve, oktatási program bevezetése mellett, hiszen a kézhigiéné fejlesztése elengedhetetlen a nosocomiális infekciók csökkentésében. Kézfertőtlenítő eszközök, valamint a fertőtlenítés hatékonyságát mérő alkalmazások kerülnek bevezetésre: kézhigiénés program, integrált szenzoros kézfertőtlenítő állvánnyal, adagolóval, fertőtlenítőszer-kezdőcsomaggal, érintésmentes szenzoros kézfertőtlenítő adagoló számlálóval és egyéb kiegészítőkkel: érintésmentes fali adagolók pumpával, ágyvégi adagoló pumpával, kéz-scanner technológia.
  • Felület- és térfertőtlenítés biztosítása: A kórház nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tiszta és fertőtlenített környezetet biztosítson a betegek és ott tartózkodók számára. A jelen fejlesztés egy környezeti infekciókontroll támogató rendszerrel, illetve egy felületfertőtlenítő berendezéssel és fertőtlenítő szerekkel a nosocomiális fertőzés kockázatának minimalizálásával a beteg- és dolgozói biztonságot kívánja javítani.
  • Vizfertőtlenítés: A hálózati vízfertőtlenítő berendezés alkalmazásával lecsökkenthető-megszüntethető a vízben élő baktériumok által okozott fertőzések száma, ami lerövidítheti a kezelési időt, javítja a szolgáltatás minőségét.
  • Egységes betegazonosító rendszer bevezetése: A cél egy olyan egységes betegazonosító rendszer bevezetése, mely a betegregisztrációval kezdődően végig kíséri a beteget az intézményben való tartózkodása esetén. A bevezetni tervezett rendszer nagyban megkönnyíti az ápolási személyzet munkavégzését, csökkenő adminisztrációt eredményez, és csökkenti a hibalehetőségek számát a betegekkel kapcsolatos ellátás során.

A projekt befejezési dátuma

2020. november 15.

A projekt azonosítószáma

VEKOP 6.3.5-17-2017-00005

Galéria: fejlesztés előtti állapot
tovább...
Galéria: Megvalósult fejlesztés
tovább...
 vissza
Aktualitások
2022
NOV
27
Nappali kórházi életmódprogram fogyni vágyóknak

2022
OKT
25
Relaxációs tréning indul kórházunkban

2022
OKT
13
Szakápolót, ápolót keresünk

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum