Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Fejlesztések
COVID INFO
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Ápolóképzés
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

Betegellátás
Fekvőbeteg-ellátási osztályok
Kardiológiai rehabilitációs osztály
Belgyógyászati osztály
Nappali kórház
Szakrendelések
Képalkotó diagnosztika
Lelkigondozás
Ellátási terület
BETEGELLÁTÁS A JÁRVÁNY IDEJÉN ÉS ELŐJEGYZÉS KÉSŐBBI IDŐPONTRA
 Nyitólap  Betegellátás  Fekvőbeteg-ellátási osztályok  Kardiológiai rehabilitációs osztály 
Betűméret-növelés →

Kardiológiai rehabilitációs osztály

Dr. Toldy-Schedel Emil
osztályvezető főorvos

 

Dr. Toldy-Schedel Emil

A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az 1990-es évek elejétől folyik kardiológiai ellátás. A kórházban 2012-ben profilváltás következett be, így ma már aktív kardiológiai beavatkozások nem történnek. A beavatkozások utáni felépüléshez szükséges rehabilitációra fogadunk betegeket. A kardiológia továbbra is a kórház egyik kiemelt szakterülete.

A rehabilitáció legalább olyan fontos része a szív- és érrendszeri betegségek kezelésének, és az azokból való gyógyulásnak, mint maga a beavatkozás. Ezért kórházunk mára megnövelt kapacitással, és a fekvőbeteg- és ambuláns ellátás mellett egy harmadikfajta, ún. nappali kórházi rehabilitációs szolgáltatással áll e Magyarországon oly nagykockázatú csoport rendelkezésére. A rehabilitációt kívánjuk továbbá segíteni Erdei sétaútvonal koncepciónkkal. A kórház épülete fölött induló Budai Parkerdőben több, különböző hosszúságú sétaútvonalat alakítottnk ki, melyen felügyelet mellett a beavatkozáson átesett kardiológiai betegek felépülésüket, erőnlétüket segítő „túrát” tehetnek.

A szakterületet 95 kardiológiai fekvőbeteg-ággyal működtetjük. Ezzel Közép-Magyarország legnagyobb kardiovaszkuláris centrumává váltunk. Ehhez pluszban csatlakozik a nappali kórházi rehabilitációs részleg, valamint kardiológiai rehabilitációs ambuláns tevékenység is.

A korai aktív kardiológiai rehabilitációt segíti kórházunk telemetriás és őrző részlege, melynek legújabb fejlesztésű műszerparkja segítségével a nagykockázatú betegek igényeit is ki tudjuk elégíteni.

 vissza
Aktualitások
2022
MÁJ
27
Kórházunk lakossági egészségprogramjai

2022
MÁR
07
Látogatási tilalom részleges feloldása

2022
FEB
21
Lakossági tájékoztató

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum