Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

Betegellátás
Fekvőbeteg-ellátási osztályok
Kardiológiai rehabilitációs osztály
Belgyógyászati osztály
Nappali kórház
Szakrendelések
Képalkotó diagnosztika
Lelkigondozás
Ellátási terület
 Nyitólap  Betegellátás  Fekvőbeteg-ellátási osztályok  Kardiológiai rehabilitációs osztály 
Betűméret-növelés →

Kardiológiai rehabilitációs osztály

 

Dr. Czibók Csilla
osztályvezető főorvos

 

Kardiológiai rehabilitációs osztály

A Budapesti Szent Ferenc Kórházban az 1990-es évek elejétől folyik kardiológiai ellátás. A kórházban 2012-ben profilváltás következett be, így ma már aktív kardiológiai beavatkozások nem történnek. A beavatkozások utáni felépüléshez szükséges rehabilitációra fogadunk betegeket. A kardiológia továbbra is a kórház egyik kiemelt szakterülete.

A rehabilitáció legalább olyan fontos része a szív- és érrendszeri betegségek kezelésének, és az azokból való gyógyulásnak, mint maga a beavatkozás. Ezért kórházunk mára megnövelt kapacitással, és a fekvőbeteg- és ambuláns ellátás mellett egy harmadikfajta, ún. nappali kórházi rehabilitációs szolgáltatással áll e Magyarországon oly nagykockázatú csoport rendelkezésére. A rehabilitációt kívánjuk továbbá segíteni Erdei sétaútvonal koncepciónkkal. A kórház épülete fölött induló Budai Parkerdőben több, különböző hosszúságú sétaútvonalat alakítottnk ki, melyen felügyelet mellett a beavatkozáson átesett kardiológiai betegek felépülésüket, erőnlétüket segítő „túrát” tehetnek.

A szakterületet 95 kardiológiai fekvőbeteg-ággyal működtetjük. Ezzel Közép-Magyarország legnagyobb kardiovaszkuláris centrumává váltunk. Ehhez pluszban csatlakozik a nappali kórházi rehabilitációs részleg, valamint kardiológiai rehabilitációs ambuláns tevékenység is.

A korai aktív kardiológiai rehabilitációt segíti kórházunk telemetriás és őrző részlege, melynek legújabb fejlesztésű műszerparkja segítségével a nagykockázatú betegek igényeit is ki tudjuk elégíteni.

 vissza
Aktualitások
2024
MÁJ
14
Újabb helyszínen segít a megelőzésben és az életmódváltásban kardiotanösvény-programunk

2024
ÁPR
22
"Mentsünk együtt életet!" Újabb száz életmentő készülék országszerte a Budapesti Szent Ferenc Kórház országos programjában

2024
MÁR
14
Otthonápolási ismeretek, lakossági oktatás

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum