Nyitólap

1021 Budapest, Széher út 73. Telefon: 06-1 / 392-8200

Kórházunkról
Betegellátás
Programok
Mentsünk életet!
Galéria
Támogatás
Állásajánlatok
Elérhetőségek
Webshop
Szent Ferenc játszótér
Szent Ferenc játszótér

Gyógynövénykert

 Nyitólap  Aktualitások  Pro Sanitate díj Dr. Tahy Ádámnak 
Betűméret-növelés →

Pro Sanitate díj Dr. Tahy Ádámnak

Gratulálunk kórházunk nyugalmazott kardiológus főorvosának, Dr. Tahy Ádám tanár úrnak, kórházunk korábbi főigazgatójának a Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából, az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül adományozott PRO SANITATE díjhoz, melyet Dr. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adott át.

 
Dr. Tahy Ádám 1966-ban szerzett orvosi diplomát. Dolgozott a János Kórház központi la­boratóriumában, a Budapesti Orvostu­dományi Egyetem Szövet- és Fejlődéstani Intézetében, ahol az oktató munka mellett az egyetem központi elektronmikroszkópos laboratóriumának munkatársa is volt. A fő­városi Balassa János Kórházban a belgyógyá­szati osztályos munka mellett részt vett az izotóprészleg munkájában, és megszervezte a kórház akutkoronária-egységét. Ott indí­totta meg — hazánkban az elsők között — a szívbetegek ambuláns rehabilitációját. Ké­sőbb megszervezte a Somogy Megyei Tüdő­gyógyintézet Kardiopulmonológiai Osztályát, majd a balatonfüredi Szívkórház főigazgató főorvosa lett.

Utolsó munkahelyén, a Bu­dapesti Szent Ferenc Kórházban 2007-ig igazgató főorvos volt, illetve a Kardiológiai Osztály vezetője, aki nyugdíjba vonulása előtt még a Covid-járvány idején is aktívan dolgozott.

Gratulálunk az elismeréshez.
 vissza
Állásajánlatok
2023
SZEP
29
Takarító

2023
SZEP
28
Ápoló / Szakápoló

2023
JÚL
13
Konyhai kisegítő

2023
MÁJ
21
Kardiológus / belgyógyász szakorvos, vagy szakvizsga előtt álló orvos

2023
MÁR
30
Karbantartó / Gondnok

1021 Budapest, Széher út 73. telefon: (1) 392 8200
Adatkezelés és adatvédelem Kapcsolat Impresszum